Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda adayları desteklemek için ittifaklarla görüşen Zafer Partisi lideri, AK Parti ile görüşmesinin detaylarını anlattı.

Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda AK Parti’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı destekleme kararı alan ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın, “İkinci tur öncesi o da AK Parti ile görüşmek istedi, AKP’den bakanlık talep etti, istediği olmayınca vazgeçti, tarafsız kalacağını söylemişti'' iddialarına yanıt verdi. 

Mengi'ye konuşan Zafer Partisi lideri, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

''Ben bunu kendim açıkladım, biz hem CHP ile görüştük, hem AK Parti ile görüştük, her iki partiye de aynı şartları sunduk. Anayasa’nın ilk dört maddesinden taviz verilmeyecek, 66’ncı maddeden taviz verilmeyecek, terörle mücadele devam edecek ve sığınmacılar vatanlarına dönecek. 

AK Parti’nin, Numan Kurtulmuş’un bize verdiği cevap “Tamam, 66’ncı maddeyle, ilk dört maddeyle sorunumuz yok, terörle mücadele edeceğiz ama biz sığınmacıların bir milyonuna Suriye’nin kuzeyinde inşaatlar yapacağız, oraya yerleştireceğiz. 

Biz dedik ki; “Hayır, Türkiye’de sadece Suriyeliler yok. Afganlar var, Pakistanlılar var, toplam 13 milyon. Bunların bir sene içerisinde geri yollanması gibi bir planımız var. Biz bu planımızın gerçekleşmesini istiyoruz. Türkiye için en önemli mesele budur. Bunun için de İçişleri Bakanlığı'nı istiyoruz. İçişleri Bakanlığı'nı bize verirseniz ve bu projeyi uygulayabilirsek size destek oluruz.” AKP buna “Hayır” dedi, Kemal Bey de bu projeye “Evet” dedi.''