Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 8 Ekim 2023'te Niğde Belediyesi'nde görevli zabıtalar için zabıta komiserliği görevinde yükselme sınavı düzenledi. Bu sınavda başarılı olan 10 vekaleten görevli zabıta, 1 Şubat 2024'te mülakata çağrıldı. Mülakat sürecinde adaylara altı soru yönlendirildi ve sonuçlar 9 Şubat'ta açıklandı.

Ancak, sınav sürecinde yaşanan bir olay dikkat çekti. Yazılı sınavda 72.5 puan alarak başarılı olan bir aday, sonuçların açıklanmasından önce zabıta E.Ö.'nün odasında bulunan bir bilgisayarda ilginç bir belge keşfetti. Bu belge, "Görevde Yükselme Sınavı Sonucu Zabıta Amirliğini Kazanan Elemanlara Ait Komisyonca Hazırlanan Sözlü Sınav Soruları" başlıklı bir Word belgesiydi. Aday, bu belgeyi cep telefonuna kaydetti ve flaş belleğe aktardı.

Sonuçlar açıklandıktan sonra, bir zabıta arkadaşının aldığı puanın, yazılı sınavda barajı geçemediği halde sözlü sınavda kendisinden daha yüksek olduğunu fark eden bu aday, şüphelerini dile getirdi. Ayrıca, mülakat sorularının ve cevaplarının dağıtıldığını iddia etti.

Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar

Ancak, olayın ortaya çıkmasının ardından yaşananlar daha da dikkat çekiciydi. Zabıta Müdürü F.K., adayın tutanak tutma önerisine karşı çıkarak olayı örtbas etmeye çalıştı. Durum, adayların tepkisine neden oldu ve valiliğe şikayette bulunuldu.

Niğde Belediyesi, şeffaflık ilkesi gereği sınavı iptal etti. Ancak, Niğde Valiliği, soruşturma izni vermedİ.