Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin ABD'nin tutumu, tartışmaları alevlendirdi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, konuyla ilgili bilgi eksikliğini kabul etti ve İsrail'e olan desteğinin süreceğini belirtti.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtlarken "Bu konuda fazla bilgimiz yok" dedi ve Hamas'ın hastaneleri komuta merkezi olarak kullandığı iddiasının delillere dayanmadığını itiraf etmek zorunda kaldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki hastane saldırısını da değerlendirdi ve "Sarsıldım" ifadesini kullandı. Ancak bu sarsıntının İsrail'in saldırısı olduğunu belirtmedi.

Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat

Washington'daki gelişmeler sırasında, ABD 2 bin askerini yüksek hazırlık durumuna geçirirken, Doğu Akdeniz'deki uçak gemisi USS Gerald Ford ve taarruz grubunun görev süresini uzattı. Diğer uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower ise Atlas Okyanusu'ndan Akdeniz'e doğru yola çıktı.

Öte yandan, Biden'ın Ürdün ziyareti Filistin Devlet Başkanı Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin iptal etmesi nedeniyle ertelendi.