YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında oy kullanacak seçmenlerin hangi temsilciliklerde ve hangi tarihlerde oy verme işlemlerini gerçekleştireceği ilan edildi. Yurt dışında yaşayan seçmenlerin oy kullanabilecekleri temsilcilikler ve oy verme tarihleri belirlenmiştir. Seçmenler, 27 Nisan'da başlayacak olan oy verme işlemleri için ilan edilen tarihlerde belirlenen temsilciliklerde oy kullanabilecekler.

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

Kurulun yayımladığı ilana göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, 74 ülkedeki 177 temsilcilikte 9 Mayıs tarihine kadar oy kullanabilecek. Yurt dışında oy verme işlemi, her temsilcilik için ilan edilen tarih aralığında, hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00 ile 21.00 arasında gerçekleştirilebilecek. Başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise oy verme işlemi yerel saatle 09.00 ile 18.00 arasında yapılacak.

Almanya'da 26 temsilcilikte oy verme işlemi gerçekleştirilebilecek. ABD'de ise 9 temsilcilikte oy kullanılabilecek. Fransa'da 9 temsilcilikte tercih yapılabilirken, Avusturya'da 6 temsilcilikte oy verilebilecek. Komşu ülkelerden Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Irak ve İran'da da oy verme işlemi gerçekleştirilebilecek.

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Çin Halk Cumhuriyeti, Hollanda, Kanada, Rusya Federasyonu'nda 4'er, Avustralya, Bosna Hersek, Belçika, İsviçre, Kazakistan, Pakistan'da 3'er, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Danimarka, Güney Afrika, İspanya, İtalya, Japonya, Kosova, Libya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Suudi Arabistan ve Ukrayna'da 2'şer temsilcilikte oy verilebilecek. Arnavutluk, Bahreyn, Belarus, Cezayir, Çekya, Estonya, Fas, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İsrail, Karadağ, Katar, Kırgızistan, Kore, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Malezya, Malta, Nijerya, Norveç, Polonya, Portekiz, Singapur, Slovakya, Sudan, Tanzanya, Tayland, Türkmenistan, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda'da ise birer temsilcilik yurt dışında yaşayan seçmenin oy kullanması için açık olacak.

Ancak, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura, yani 28 Mayıs Pazar gününe kalması halinde, yurt dışında oy verme tarihi de ileri bir tarihe kaydırılabileceği belirtildi.