Yazılı açıklamada bulunan MHP lideri, geçtiğimiz gün TCG Anadolu'nun hizmete alınmasıne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.  İlk yerli ve milli uçak gemisi olan TCG Anadolu’nun hizmete alınmasının tarihi bir gelişme olduğunu söyledi.

10 Nisan Pazartesi günü CG Anadolu'nun teslim töreninde bir araya gelen Cumhur İttifakı ortaklarının tarihi bir manzaraya şahitlik ettiğini belirten Bahçeli, yapılan çalışmaların milli gururu okşadığını söyledi:

“10 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Tuzla’da ilk yerli ve milli uçak gemimiz olan TCG Anadolu’nun hizmete alınması ve 3 adet MİGREM firkateynleri saç kesme töreni istikbale daha umutlu bakmamamızın temel dayanaklarından sadece bir kısmıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte şahit olduğumuz manzara hakikaten tarihi bir gelişme, makûs talihin tersine döndüğünü gösteren kararlı ve sevindirici bir ilerleyiştir. Ülkemiz her alanda gözlemlenen diriliş hamleleriyle, her zeminde parlayan yükseliş dinamizmiyle ve süreklilik içeren kalkınma azmiyle hepimizin göğsünü kabartmakta, milli gururu okşamaktadır.”

Olacak şey değildir

Öte yandan 14 Mayıs seçimleri için oy pusulasında yer alan 7 partiyi adeta yaylım ateşine tutan MHP lideri, demokrasi ve özgürlüklerin olmadığı bir ülkede söz konusu partilerin seçimlere katılmasını "akıl dışılık", "hastalık ölçüsünde saflık" olarak nitelendirdi.

Türkiye Komünist Partisi'nin gayrı meşru olduğunu belirten Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasinin olmadığı bir ülkede gayri meşru Türkiye Komünist Partisi’nin veya Halkın Kurtuluş Partisi’nin seçimlerde boy göstermesi akıl dışılıktır. Özgürlüklerin olmadığı bir ülkede Türkiye Komünist Hareketi’nin varlığından bahsetmek hastalık ölçüsünde saflıktır. HDP’nin kayyumu olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’yle, Sol Parti’nin ve Türkiye İşçi Partisi’nin ahlaksızca propagandası yapılan sözde diktatörlük ve tek adam rejiminde seçimlere katılabilmesi olacak şey değildir. Sosyalist Güç Birliği İttifakı ile Emek Özgürlük İttifakı zillet ittifakının potansiyel ortakları birinci dereceden siyasi hısımlarıdır.”