Yunanistan, 4.6 puan alarak "kokoretsi" ile birinciliği aldı. Türkiye'nin listeye girdiği yemeklerden kokoreç 4, kelle paça çorbası 11 ve işkembe çorbası ise 42'inci sıradaydı. Ancak Yunan medyasının "Geleneksel Yunan lezzeti dünyada birinci oldu" başlıklı haberi, Türkiye'de tartışmalara neden oldu. Zira daha önce de Türk mutfağına ait olan Türk kahvesi, baklava ve cacık gibi birçok yemeği Yunan kültürüne ait olduğunu iddia etmişlerdi.

Trabzonspor Başkanı Doğan'dan sert açıklama: Trabzon ve taraftarını kimse meze yapmasın Trabzonspor Başkanı Doğan'dan sert açıklama: Trabzon ve taraftarını kimse meze yapmasın

Kokoreç Ustası Neşat Dursun konu hakkında net bir ifade kullanıyor: "Yunanlılar önce iki yumurtayı kırmayı öğrensinler, ondan sonra kokoreçi yapmayı öğrensinler. Kokoreç hakkında boş yere bizim demesinler, çünkü kokoreç bizim. Her şeye sahip çıkıyorlar, önce gelsinler burayı görsünler. Lezzet Türkiye’de."

"Yunanistan, Lütfen Kendine Gel!"

Türkiye'den bir vatandaş da Yunanistan'ın bu tür girişimlerine yanıt veriyor: "Yunanistan’ın tabii bazı girişimleri oldu bu konuda ama biraz sahip çıkmamız gerekiyor. Yunanistan lütfen kendine gel. Bizim yemeğimiz, biz sahip çıkarız. Siz başka şeylerle ilgilenin, kokoreç bizim."

"Kokoreç Bize Ait, Kimseye Vermeyiz"

Restoran işletmecisi Erkut Sürel, kokoreçin Türkiye'ye özgü bir yemek olduğunu vurguluyor: "Zaten sakatatın her tarafından faydalanıyoruz. Kokoreç bize ait, kimseye vermeyiz. Yunanistan’la her zaman ticari ilişkilerimiz var ama onlar her yaptığımızın sonuna bir kelime koyuyorlar, değiştiriyorlar. Yunan kardeşlerimize de buradan selam söyleyelim. Gelsinler Türkiye’deki kokoreçi tatsınlar."