CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski SHP Genel Başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü ve basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin ardından Karayalçın herhangi bir açıklama yapmadan genel merkezden ayrıldı.

Adalet Bakanı Tunç'tan 9. Yargı Paketi Açıklaması Adalet Bakanı Tunç'tan 9. Yargı Paketi Açıklaması

Daha sonra Sözcü TV'ye açıklama yapan Karayalçın, istifa konusunun görüşmede hiç konuşulmadığını belirtti. Yerel seçimlerde önseçim yapılması gerektiği düşüncesini Kılıçdaroğlu'yla paylaştığını ifade etti ve Kılıçdaroğlu'nun aynı fikirde olduğunu söyledi.

Karayalçın, geçmiş günlerde yaptığı açıklamalarda, CHP'nin kurultay sürecini olumlu karşıladığını ve örgütün seçimleri değerlendirebileceği ve geleceğe yönelik öneriler geliştirebileceği bir süreç olduğunu belirtmişti. Ancak yüzde 25'lik oy oranının ciddi bir başarısızlık olduğunu vurgulayarak, parlamenter sistemde bu oy oranının hezimet olarak değerlendirileceğini söyledi.

Karayalçın, CHP'nin örgütsel çalışmalarındaki yetersizliklere dikkat çekerek, siyaset üretme ve aday belirleme konusunda örgütün düşük kapasiteye sahip olduğunu söylemişti. Kurultay sürecinde taktik ve stratejik hataların tartışılacağını ve genel başkanlık konusunun da eklenebileceğini belirtmiş, ancak asıl tartışılması gerekenin CHP'nin yapısal sorunları olduğunu ve bu sorunların örgütlerin yeniden yapılandırılmasıyla aşılabileceğini ifade etti.