Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimine ilişkin takvimini uyguluyor. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar için kesin listeler il ve ilçe seçim kurullarınca duyurulduktan sonra, YSK web sitesinde seçime dair tüm bilgilerin bulunduğu bilgi sistemini aktif hale getirdi. Bu sistemde siyasi partilerin oy pusulasındaki konumları, seçim takvimi detayları, beyan formları, YSK kararları, duyurular, bilgilendirme broşürleri ve genelgelerin yanı sıra büyükşehir, il genel meclisi üyeliği, ilçe belediye başkanlığı, ilçe belediye meclis üyeliği, belde belediye başkanlığı, belde belediye meclis üyeliği seçimlerine katılacak adayların tam listeleri de yer alıyor. Sisteme https://www.ysk.gov.tr/tr/31-mart-2024-secimi/46637316 bağlantısı üzerinden erişilebiliyor.

YSK ayrıca seçmen kaydı sorgulama işlemleriyle ilgili uyarıda bulundu. Seçmen kayıtları "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/" adresinden, E-Devlet üzerinden, YSK'nin 444 9 975 numaralı çağrı merkezinden ve "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması"ndan kontrol edilebilecek. YSK'nin belirttiği kanallar dışında gelen aramalara ve mesajlara itibar edilmemesi konusunda uyarı yapıldı.