Önceki gece Sivas-Yozgat kara yolu üzerinde, Yozgat Şeker Fabrikası civarında meydana gelen kaza, Sivas'tan İstanbul'a seyir halinde olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak karşı şeride geçmesi ve yaklaşık 30 metrelik şarampole yuvarlanmasıyla sonuçlandı. Kazada, Adem Tatlısu'nun yanı sıra, 11 yolcu da hayatını kaybetti. 18 kişi de yaralandı.

Kazanın Nedeni: Şoför Adem Tatlısu'nun Kalp Krizi

Otopsi işlemleri ve otobüsün iç kamera kayıtları, kazanın Adem Tatlısu'nun kalp krizi geçirmesi sonucu yaşandığını doğruladı. Kamera görüntülerinde, Tatlısu'nun elini göğsüne götürerek baygınlık geçirdiği görülmekte. Aile üyeleri, bu görüntülerin soruşturma dosyasına eklendiğini ve kendilerine de izlettirildiğini belirtti.

Adem Tatlısu Kimdir?

Adem Tatlısu, 3 çocuk babası ve 2005 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden emekli olan bir isim. Emeklilikten sonra otobüs şoförlüğü yapmaya devam ettiği belirlendi. Cenazesi, Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Çukurbelen köyüne getirilerek, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması

Diğer Cenazeler

Aynı kazada hayatını kaybeden yolculardan İlker Akdağ (35) da, Sivas merkezinde Hacı Bektaş Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda defnedildi.