Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen otobüs kazasının nedeni belli oldu. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Kazanın nedeni, otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun hareket halindeyken kalp krizi geçirmesi olarak belirlendi.

Kazada hayatını kaybedenler arasında şoför Adem Tatlısu ile birlikte Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül, çocuğu Eymen Kadir Hasgül, İlker Akdağ, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal ve eşi Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun yer aldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, yapılan otopsi işlemlerinin ardından çeşitli kentlerde defnedildi.

Kaza anına dair otobüs içerisinde bulunan kamera kayıtları incelendiğinde, şoförün aniden elini kalbine götürdükten sonra direksiyon başında baygınlık geçirdiği görüldü. Yapılan ön otopsi sonucunda da Adem Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği tespit edildi.

Adem Tatlısu'nun 2005 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden işçi kadrosundan emekli olduğu ve sonraki yıllarda otobüs şoförü olarak çalıştığı belirtildi. Tatlısu'nun cenazesi, Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Çukurbelen köyünde düzenlenen cenaze töreni sonrasında toprağa verildi.

Kazada yaşamını yitiren diğer yolculardan İlker Akdağ da Sivas kent merkezinde Hacı Bektaş Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.