Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörlerine hitaben yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerinin barınma ve geçinme sorunlarıyla daha yakından ilgilenmelerini istedi. Özvar, 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında rektörlere gösterdikleri çaba için teşekkürlerini iletti ve öğrencilerin barınma ihtiyacına dikkat çekti.

Başkan Özvar, özellikle büyükşehirlerdeki yüksek kira oranları ve yaşam standartları göz önünde bulundurularak öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarıyla daha yakından ilgilenmelerini istedi. Rektörlerin öğrencileriyle daha sıkı iletişim kurmalarının önemine vurgu yapan Özvar, "Ben öğrencimi alır okuturum ve mezun ederim" anlayışından daha ileri giderek üniversitelerin öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, her bir rektörün kampüslerinin bulunduğu şehirlerdeki yurt ve barınma sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve şehirdeki yetkililerle işbirliği yapmalarını beklediğini belirtti.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Özvar, aynı zamanda deprem bölgesindeki üniversitelerle olan iletişim ve işbirliğinin önemine de dikkat çekti. Deprem bölgesinde hayatın normale dönene kadar YÖK ve rektörler olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Depremden etkilenen üniversitelerin yeniden inşası için çalışmaların sürdüğünü ve rektörlerin de bu süreçte büyük bir özveriyle yer aldıklarını ifade etti. Ayrıca, diğer üniversitelerin de deprem bölgesindeki üniversitelerle iletişimi sürdürmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, ayrıca Meslek Yüksek Okulu (MYO) açma taleplerinde yurt konusunu önemsediklerini belirtti. Yurdu olmayan ilçelere MYO açma izni vermediklerini ve MYO bulunan ilçelerde yurt eksikliği durumunda programları gözden geçirdiklerini ifade etti.