Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerin akreditasyon işlemleri için çalışmalara başladı. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, KKTC'de kurumsal değerlendirme ve akreditasyonun gündemlerinde olduğunu belirtti. Bu çalışmaların Avrupa Standartları ve Yönergelerine (ESG) uygun metodoloji ile gerçekleştirileceğini ve ardından bu değerlendirmelerin Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu tarafından onaylanması için teknik süreçleri takip edeceklerini ifade etti.

Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi Yatırımcılar dikkat: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak? Rakam verildi

Kocabıçak ayrıca, YÖKAK'ın yükseköğretimde kalite güvencesi alanında ulusal ve uluslararası akreditasyon çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu sayede dünyadaki üniversiteleri değerlendirme yetkinliği kazandığını vurguladı. YÖKAK Başkanı, Türk yükseköğretim sistemindeki kalite güvencesi kültürünün uluslararası alana taşınmasının önemine dikkat çekti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise YÖKAK'ın yükseköğretimde kalite güvencesi alanında yaptığı önemli çalışmaların YÖK'e de katkı sağladığını ve Türk yükseköğretim sistemindeki kalite güvencesi kültürünün uluslararası alana taşınması için YÖKAK'ın gayretlerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Özvar ayrıca, KKTC'deki yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesinin sağlanmasının önemine vurgu yaparak, YÖKAK'ın KKTC ile olan ilişkilerin geliştirilerek daha somut bir düzlemde ele alınmasını arzu ettiğini ifade etti.