Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetimi hakkında inceleme başlatma kararı aldı. Bu kararın ardında, yeniden yapılandırma kararına tepki gösterenlerin okula girişini engelleyen eylemler yatıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, fakültelerin yeniden yapılandırılma kararına karşı çıkanların seslerini duyurmak için bir dizi etkinlik düzenledi. Ancak, bu protestolara katılan bir grup öğrencinin okula girişi engellendi ve öğrenci kartları iptal edildi. Okul yönetimi, bu önlemlere dair herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı

Olayın ardından öğrenciler, avukatlar aracılığıyla hukuki süreç başlattı ve suç duyurusunda bulundu. Bu gelişme üzerine YÖK'e, öğrencilerin itirazıyla birlikte dosya iletilerek, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü ve yönetimi hakkında inceleme başlatılması talep edildi.

Üç yıldır devam eden protestoların ardından, bu inceleme süreciyle rektörlüğün aldığı kararlar ve uygulamaların daha geniş bir çerçevede değerlendirilmesi hedefleniyor.