Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evinin enkazında mahsur kalarak iki bacağını kaybeden bir okul müdürü, protez bacaklarıyla görevine başladı. Menderes İlkokulu Müdürü İsmet Kaya, yaşadığı trajik olayın ardından 8 ay süren bir tedavi sürecinin ardından mesleğine geri döndü.

6 Şubat 2023'te yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremde evinin çökmesi sonucu enkaz altında kalan Kaya'nın iki bacağı diz kapağının üstünden ampute edildi. Ancak, bu acı verici deneyim onun kararlılığını ve gücünü kırmadı.

Kaya, uzun bir tedavi döneminin ardından protez bacaklarıyla yürümeye başladı ve eğitim hayatından kopmak istemedi. Öğretmenler ve öğrencileri tarafından sevgiyle karşılanan Kaya, mesleğine dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Kaya, "Protez bacaklara alıştıktan sonra göreve başlamak istedim. Protezle günden güne yürüyebileceğimi hissettim. Çok seri olmasa da merdivenlerden inip çıkabiliyorum. Okuluma gidip gelmeye başladım. Çocuklar, öğrenciler, veliler, öğretmen, arkadaşlar beni çok büyük bir sevinçle karşıladılar." şeklinde konuştu.