Normal başvuru sürecini kaçıran adaylar için ÖSYM tarafından belirlenen geç başvuru tarihleri, ÖSYM’nin son dakika duyurusuyla açıklandı. 5-7 Mart tarihleri arasında, adaylar YKS için geç başvuru yapabilecekler. Ödemeler yalnızca online olarak kabul edilecek, banka aracılığıyla ödeme yapılmayacak.

Yüksek olan geç başvuru ücretleri

Geç başvuru döneminde ödenecek ücretler, birçok aday için düşündürücü bir nokta. Normal başvuru döneminde bir oturum için belirlenen 295 TL'lik ücretin 1,5 katı oranında bir artışla, geç başvuruda ödenmesi gereken ücretler belirlendi. Bu artışla birlikte, sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) için yapılacak başvurunun ücreti 442,5 TL olarak açıklandı. Hem TYT hem de Alan Yeterlilik Testi (AYT) için başvuru yapacak öğrencilerin ödeyeceği tutar 885 TL, TYT, AYT ve Yabancı Dil Testi (YDT) için başvuru yapacakların ödeyeceği toplam ücret ise 1327,5 TL olarak belirlendi.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

ÖSYM'den önemli uyarılar

 Adayların başvurularının onaylandığını ve tamamlandığını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden kontrol etmeleri ve başvuru bilgilerinin dökümünü alarak saklamaları önem taşıyor.