Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yılbaşında ve 2024'ün ilk zamanlarında Yurdun büyük bir kısmında yüksek basınç nooktasının etkisi altında kalacağı, yurdun batı kesimlerinde hafif ve orta kuvvette yağmur, diğer bölgelerde parçalı az bulutlu ve yağışsız bir havanın olacağı bekleniliyor.

Özellikle yurdun iç bölgeleri gece ve sabah saatlerinin ise yer yer sisli ve puslu br havanın etkilli olacağı değerlendiriliyor. Termometrelerin ise ülke genelinde mevsim normallerinin üstüne çıkacağı düşünülüyor.

Rüzgar ise; Yeni yılın ilk günlerinde hafif, orta şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

31 Aralık 2023 - 1 Ocak 2024 tarihleri arasında bazı iller için değerlendirilen hava durumu şu şekilde:

Ankara: En düşük 1, en yüksek 10 derece. Parçalı bulutlu, pazartesi günü güney kesimleri yer yer yağmur ve sağanak yağışlı gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu olacak.

İstanbul: En düşük 10, en yüksek 15 derece. Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli hava bekleniyor.

İzmir: En düşük 11, en yüksek 17 derece.Parçalı çok bulutlu ve hafif yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimleri puslu ve sisli olacak.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Kayseri: En düşük 1, en yüksek 12 derece. Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu olacak.

Antalya: En düşük 12, en yüksek 20 derece. Parçalı bulutlu, pazartesi aralıklı sağanak yağışlı, yağışlar doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı değerlendiriliyor.

Adana: En düşük 7, en yüksek 19 derece.Parçalı bulutlu, pazartesi günü aralıklı sağanak yağışlı.

Diyarbakır: En düşük -2, en yüksek 11 derece.Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu.

Erzurum:  En düşük -5, en yüksek 5 derece.Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu.

Trabzon: En düşük 8, en yüksek 16 derece.Az bulutlu ve açık.