Geçtiğimiz hafta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ancak 10 ilimizi de büyük ölçüde etkileyen iki büyük depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Gönüller ve görevli ekipler arama kurtarma çalışmalarını devam ettirirken dört bir yandan yardımlar gelmekte. 

En çok yıkım meydan gelen illerden birinde yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi’nin önceki yıllarda deprem dayanıklılık testini geçemediği iddia edildi.
Nafi Sertkol, hemşire olan ve enkaz altında kalan eşi Sevda Sertkol için açıklamalar yaptı.

"Eşim deprem günü kalp damar cerrahisinde nöbetçi hemşireydi. Deprem olduğunda 3 çocuğumla evimden sağ salim çıktık. Eşime ulaşamadım. Hastaneye geldiğimizde hastanenin yıkıldığını gördük. Geldiğimizde hastaların aşağı düştüğünü gördük. Kendi imkanlarımızla yaralıları güvenli yere götürüp, tedavi ettirdik" dedi.
Sertkol, "Merdiven boşluklarına ulaştık. Ama ne yazık ki 7'nci gününde bu seviyeye gelebildik. Bu bina çok eskiydi. İskenderun'un ilk hastanelerinden. Depreme dayanıksız raporu varmış. Bugüne kadar neden engellenmedi? Bu resmen cinayete teşebbüs. Umutlarımız devam ediyor. Umutlarımızın devam edebilmesi herkesin çalışması lazım" diye konuştu.