31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, bazı genç seçmenler için büyük bir anlam taşıyor. YSK verilerine göre, bu seçimde ilk defa oy kullanacak gençlerin sayısı 1 milyonu aşarken, toplam seçmen kitlesinin yüzde 50,59'unu kadınlar, yüzde 49,41'ini ise erkekler oluşturuyor. 

Seçmen kütüklerinde önemli güncellemeler

23 Mart 2024 tarihinde, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü, seçmen listelerini güncelleyecek. Bu güncellemeyle, hayatını kaybedenler, vatandaşlıktan çıkarılanlar, askere alınanlar, hüküm giyenler ve kısıtlanan seçmenlerin durumları "oy kullanamaz" şeklinde işaretlenecek. Bu uygulama, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında koordineli bir şekilde gerçekleşecek.

Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler

Yerel yönetimler ve muhtarlıklar için kritik seçim

Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanını belirlemenin yanı sıra 50 bin 336 muhtarın da kim olacağını tayin edecek. İl genel meclisi üyelikleri ve belediye meclis üyelikleri için de oy kullanılacak.