31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için adaylık başvurularının alınacağı süreçte, kamu görevlileri için istifa süresi yarın sona eriyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, aday olmak isteyenlerin 1 Aralık saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

YSK'nin 27 Ekim'deki Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, seçim başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlendi ve aday olmak isteyenler için istifa veya emeklilik dilekçelerini sunma tarihi 1 Aralık olarak açıklandı.

Bu çerçevede, kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları ve üst birliklere bağlı kuruluşların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar, yarın mesai bitimine kadar istifalarını sunmak zorundalar.

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Ancak YSK'nin önceki yıllarda aldığı kararlara göre, belediye meclisi üyeleri arasından görevlendirilen belediye başkan yardımcıları, görevlerinden istifa etmeden aday olabilecekler. Ayrıca, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların adaylık için istifa etmeleri şartı aranmıyor.