İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ , aralık ayı itibarıyla doğal gaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesi sabit kaldı.

Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak tarife güncellendi.

Elektrik üretim amaçlı doğalgazın fiyatı da 1000 metreküp için 12 bin lira olarak açıklandı. Fiyat tarifeleri aylık bazda hesaplanmakta olup, kurumun internet sitesinde yapılan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, halen konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi.