Türkiye'yi etkileyen sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik tarafından yapılan değerlendirmeye göre, Marmara ve kıyı Ege haricindeki bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Çelik, Basra Alçak Basınç Merkezi'nin Türkiye'yi yaz aylarında sıcaklık konusunda etkileyen en önemli sistem olduğunu belirtti. Marmara ve kıyı Ege haricindeki tüm bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini ve hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini açıkladı.

Meteoroloji uzmanı, Türkiye genelinde genellikle yağış beklenmese de Trakya'nın Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde salı günü, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde ise perşembe gününden itibaren aralıklarla sağanak yağışların görülebileceğini ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Sıcaklıkların İstanbul ve İzmir gibi bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirten Çelik, Ankara'da ise mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde sıcaklıkların beklendiğini söyledi. Özellikle Ankara'da önümüzdeki günlerde 39-40 derecelik sıcaklık bekleniyor.

Çelik ayrıca, Akdeniz kıyılarında biraz serinlemenin yaşandığını, Batı Akdeniz'de sıcaklıkların 32-34 derece, Doğu Akdeniz'de ise 34-36 derece olduğunu ve Ege kıyılarında sıcaklıkların 30-32 derece, Marmara'da ise mevsim normalleri civarında 29-32 derece arasında olduğunu belirtti.

Uzmanlar, iç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekstrem sıcaklıkların beklendiğine dikkat çekerken, vatandaşlara özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları, dışarı çıkanların da şapka ve şemsiye kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.