Ankara'daki siyasi trafik, seçim tarihinin 14 Mayıs olarak ilan edilmesinin ardından arttı. İttifakların genişlemesi için hız verilen görüşmelerden sonuçlar alınmaya başlandı.

Dün yapılan açıklamalara göre HÜDA PAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacağını ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz gün ise Yeniden Refah Partisi ile AK Parti bir araya geldi. Görüşmenin ardından partilerden henüz resmi bir ittifak açıklaması gelmedi. Ancak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, dün akşam Habertürk'te katıldığı programda Cumhur İttifakı'na katılım için sundukları 30 maddenin AK Parti tarafından kabul edildiğini belirtti.Bu 30 maddelik listede, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'la ilgili bir maddeler de yer alıyor.

Program sunucusu Kübra Par, bir kadın olarak bu maddenin kaldırılmasını talep ettikleri için Yeniden Refah Partisi'ni eleştirdi ve Aydal'a şu soruyu yöneltti: "Bu maddeye de tamam demiş olamaz herhalde AK Parti değil mi?" 

Prof. Dr. Doğan Aydal "Bizim taleplerimiz yazılı olarak kendilerine iletildi ve bu iletilme esnasında da bütün maddeler tek tek okundu ve karşı taraftan 'Hiçbir problem yok' dendi. Hatta burada olmayan birkaç şey daha ekleyeceğimizi ifade ettik"  yanıtını verdi.