Çalışmayan anneler dikkat: 3.700 TL'ye kadar yardım ödemesi yapılacak Çalışmayan anneler dikkat: 3.700 TL'ye kadar yardım ödemesi yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere odaklanan bu yeni program ile her ay tam 3.571 TL ekonomik yardım sağlayacak. Bakanlık zaten bu program aracılığıyla Ağustos ayında 575 milyon TL'lik bir ödeme yaptığını ifade etti. "Çocuklarımızın yaşam kalitelerini yükseltmeyi ve aile içerisinde daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Bakanlık, birçok ailenin umut kaynağı oldu.

Kimler Faydalanabilir?

Bu hayati yardımın kimler tarafından alınabileceği konusunda da Bakanlık net bilgiler verdi:

  • Sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan çocuklar: Aile veya yakınlarının yanında yaşayabilecek çocuklar.

    İŞKUR'dan kamuda binlerce personel alımı! 30-40 bin lira arası maaş... İŞKUR'dan kamuda binlerce personel alımı! 30-40 bin lira arası maaş...
  • Ekonomik sıkıntı içerisinde olan çocuklar: Yardım almadan korunmaya muhtaç hale gelebilecek çocuklar.

  • Bakım tedbir kararı biten gençler: Meslek edindirme kurslarına devam eden veya yardım almadan yaşamını sürdüremez hale gelecek gençler.

  • Olağanüstü durumları yaşayan çocuklar: Doğal afetler, ciddi sağlık problemleri veya kaza gibi durumlar sonucu temel ihtiyaçlarını karşılayamayan veya ameliyat, tedavi gibi süreçler için destek ihtiyacı duyan çocuklar.

Nasıl Başvurulacak?

Bu destekten yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmanız gerekmektedir. E-devlet platformu, başvuruların hızlı ve etkin bir şekilde değerlendirilmesi için ideal bir kanal olarak öne çıkıyor.