Araştırmalar, yeni evli çiftlerin hızla kilo alma eğiliminde olduğunu ortaya koyuyor.

Düğünden Sonra Kilo Artışı Kaçınılmaz mı?

Evlilik tarihi yaklaştıkça, gelin ve damat o özel gün için güzel görünmek adına diyet ve egzersiz yapmaya başlar. Ancak, düğün geride kaldıktan sonra durum ne oluyor?

İlk 5 Yılda Kilo Alımı

Çalışmalara göre, kadınlar evliliklerinin ilk 5 yılında 10 kiloya kadar kilo alabilirler. Birliktelikleri olan ve birlikte yaşayan kadınlar 8 kilo, sevgilisi olup ayrı evlerde yaşayanlar ise en fazla 6 kilo alıyor. Erkekler de kilo alsa da, evli erkekler ve birlikte yaşayan sevgililer arasında önemli bir fark bulunmuyor. Birlikte yaşayan insanlar obez olmaya daha yatkın oluyor. Bilim insanları, ilişkilerinden memnun olan insanların kilo almasının sebebinin, potansiyel eşlerin kendilerini daha fazla beğenmesine gerek olmaması olarak açıklıyor.

Obez Olma İhtimali

Romantik partnerleriyle birlikte yaşayan kadınların bir yıl, erkeklerin ise iki yıl içinde obez olma ihtimali artıyor. Genel olarak evli çiftler birlikte kilo alıyor. Bir ilişkideki çiftlerden birisi obez ise, eşinin de obez olma ihtimali yüzde 37 artıyor. Bunun nedeni, davranışların bulaşıcı olmasıdır. Birlikte yaşadığınız ya da sürekli vakit geçirdiğiniz kişiyle, yemek ve egzersiz alışkanlıklarınız farkında olmadan benzer hale geliyor.

Evli İnsanlar ve Sağlık Alışkanlıkları

Evli insanlar genellikle beslenmelerine ve egzersizlere daha az dikkat ediyorlar. Ayrıca evli erkekler, bekarlara kıyasla çok daha az spor yapıyorlar.