Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, yaptığı açıklamada yeni bir mesleki eğitim politikasının hayata geçirileceğini belirtti. Bu yeni politikada Ahilik ve fütüvvet derslerinin seçmeli ders haline getirileceğini ve program içinde Ahiliğin anlatılacağını ifade etti. Şamlıoğlu, Kasım ayından itibaren il programlarına ağırlık verdiklerini ve bu programlar kapsamında eğitim yöneticileri, valiler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Resmi Yazı Geldi: Rehber Öğretmenlere Ek Ders Kapısı Açıldı Resmi Yazı Geldi: Rehber Öğretmenlere Ek Ders Kapısı Açıldı

Eğitim yöneticileri, valiler ve iş dünyası temsilcileriyle yapılan bu görüşmelerin, bakanlık politikalarını sahada doğrudan görmeyi sağladığını ve talepleri de doğrudan alabildiklerini belirten Şamlıoğlu, bu tür ilişkilerin verimli olduğunu vurguladı.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara ise yapılan çalışmaları ve gayretleri takdirle karşıladıklarını belirtti ve merkez ile taşranın birbirini anlaması ve belirlenen politikaların doğru şekilde uygulanması için dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Şamlıoğlu, daha sonra Kırşehir'de mesleki eğitim zirvesi ve usta-çırak buluşmaları yapacaklarını belirtti. Mesleki eğitim alanında önemli çalışmalar yapıldığını ancak hedeflenen seviyeye ulaşılamadığını ifade eden Şamlıoğlu, yeni mesleki eğitim politikasıyla Ahilik ve fütüvvet derslerinin önemini vurgulayarak, iş ahlakı ve Ahilik kültürünün ticaretin merkezinde ne kadar kıymetli olduğunu yeniden anlayacakları müfredat yaklaşımlarını hayata geçireceklerini belirtti.