Kamudanhaber- Özel Haber

Oktay Yılmaz

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, uzaktan görevlendirilen öğretmenlere ek ders ücreti hakkıyla ilgili detayları resmi yazı ile paylaştı. 

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında yapılan çalışmaların bir parçası olarak, öğretmenlerin uzaktan görevlendirilmesi ve teknoloji odaklı eğitim içeriklerinin hazırlanması, öğretmenlere ek ders ücreti imkanı sunulmasını gerektiriyor. Bu çerçevede, öğretmenlerin görevlendirildikleri süre içinde çalışmalarının değerlendirilmesi ve bu çalışmalara göre ek ders ücretlerinin hesaplanması sağlanıyor.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Uygulama, görevlendirilen öğretmenlere İlgili Kararın 16. Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca 18 saatlik ek ders ücreti ödemesi yapılmasını öngörüyor. Ancak, öğretmenlerin bu süre içinde 18 saatten fazla çalışma yapmaları durumunda, fazla olan kısım ilgili mercilere iade edilmek üzere tahsil edilerek hesaplarına aktarılması gerekiyor.

Özellikle Bakanlık Merkez Teşkilatı'nda (Ankara merkezinde) en az 1 yıl süreyle görevlendirilen öğretmenler için ek ders ücreti belirli kriterlere tabi tutulmuş durumda. Bu kriterler, ilgili maddede detaylı bir şekilde belirtildi.

İŞTE O RESMİ YAZI...