Deprem Riski Altındaki Bölgeler ve Uzman Uyarıları

Deprem uzmanları, Bingöl, Tunceli, Hakkari ve Marmara bölgeleri için yapılan uyarılarla dikkat çekerken, Prof. Dr. Naci Görür'ün "Marmara'da beklenen büyük deprem" vurgusu, özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde yaşayanları endişelendiriyor. Görür, Marmara Körfezi'nde yaşanan küçük çaplı depremlerin normal olduğunu ve büyük bir depremin beklendiğini ifade etti.

Bir anda borç batağına saplanabilirsiniz. Mobil bankacılık kullananlar dikkat Bir anda borç batağına saplanabilirsiniz. Mobil bankacılık kullananlar dikkat

Depremden Kaçınmak İsteyenlere Önerilen Şehirler

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem endişesi taşıyan vatandaşlar için Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak illerinin riskin en az olduğu şehirler olarak öne çıktığını belirtti. Ercan, bu şehirlerin bol oksijen, deniz, balık, içten dostluk ve güvenli yaşam sunan ideal yerler olduğunu da sözlerine ekledi.

Batman İçin de "İyi" Değerlendirmesi

Ercan'a yöneltilen "Batman hakkındaki görüşleriniz nelerdir?" sorusuna verdiği "İyi" yanıtı, Batman'ın da nispeten güvenli bölgeler arasında değerlendirilebileceğini düşündürdü. Ancak Ercan, Burdur için yapılan değerlendirmelerde, kentin olası sarsıntılara karşı dikkatli olması gerektiğini ve kırıkların kent genelinde ölçülmesi gerektiğini belirtti.