Meteoroloji'nin son hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 29 dereceye kadar yükselmesi öngörülürken, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Yaz mevsiminin erken başladığı bu günlerde, sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Batı bölgelerin iç kesimlerinde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinde Marmara'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar esmesi öngörülüyor.