Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan moderatörlüğünde Tarafsız Bölge adlı programda canlı yayında birtakım açıklamalarda bulunuyor. Ağıralioğlu, gerçekleşen genel seçimin sonuçları için şöyle konuştu:

Ev ve iş yeri kiraları ne kadar artacak? İşte yeni oranlar Ev ve iş yeri kiraları ne kadar artacak? İşte yeni oranlar

"Benim öngörebildiğim bir sonuçtu. Seçmenin beklentileri ve hassasiyetleri kırmızı çizgilerle ilgili hatırlatıcı olduğum bir dünya şey söyledim ama muvaffak olamadım. Kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına sıkışan bir dünya programlar yapıldı. Kaybetmeyi çalışmakta çok idmanlılar."

Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'nın (Altılı Masa) seçimi kaybetmesi ile seçim sürecinde yürüttükleri propaganda için "Kemal Bey neyi eksik yaptı yerine, Kemal Bey üzerine odaklaşan bir süreç yaşadık. Seçmen hassasiyetleri doğru okunamadı eşittir Kemal Kılıçdaroğlu. İktidarın yapamadığı onca şey vardır avantajdır duygusunun tek olmadığı eşittir Kemal Kılıçdaroğlu. Değişim umudu bu kadar canlıyken kazanılamaz stratejisinin bir adı vardı Kemal Kılıçdaroğlu. Ben şuna şaşırıyorum sanki ilk defa yeniliyorlarmış gibi. Yol kazası gibi davranan insanları görünce oy veren insanlara saygısızlık olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"Kemal Kılıçdaroğlu 10 seferdir kazanamıyor"

Ağıralioğlu, ikinci tur ile ilgili ise sözlerine şöyle devam etti: "Kemal Kılıçdaroğlu 10 seferdir kazanamıyor. CHP siyaset kurmayları için bizim alıştığımız bir şey var. Seçime 3 5 ay kala kazanıyoruz umut olarak pompalayan sonra da hiçbir şey olmamış gibi bir kadro. Tencere iktidarı deviremedi. Seçmenin sandığa itimatı kaybedilecek diye korkuyorum ben. Kendi hedeflerin çok uzağına düşmesine rağmen düzeltme imkanını seçmen Tayyip Bey'e vermiştir. 20 yıl art arda bütçe yapma imkânı kimseye kısmet olmamıştır. Bu bir başarıdır. 48 oy verenler için başarıdır, bizi duymaz adamlara rağmen değişimin arkasında duranların başarısıdır. 52 kadar 48'i de değişim umudunun heder edildiği bir kadroya heba olması." dedi.