Finans dünyasının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, altın ve döviz kurlarındaki hızlı yükselişi değerlendirdi. ABD tahvil faizlerindeki gerileme, küresel ekonomik belirsizlikler ve merkez bankalarının politika değişiklikleri gibi faktörlerin altının talebini artırdığını belirten Memiş, önümüzdeki aylarda altın fiyatlarında yeni rekorlar beklediğini söyledi. Ons altın için 2 bin 350 dolar, gram altın için ise 3 bin lira gibi rekor seviyelerin hedeflendiğini vurgulayan Memiş, dolar kurunda da yıl sonunda 40 liranın üzerinde bir seviyenin beklendiğini ifade etti.

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

Altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu ve elinde altın bulunduranların bu pozisyonlarını koruması gerektiğini belirten Memiş, döviz kurlarındaki yükselişin ons altın ve gram altının doğal olarak yukarı yönlü hareket etmesine neden olduğunu vurguladı. Özellikle dış faktörlerin etkisi altında olan döviz kurunun, altın piyasasında olumlu bir etki yarattığını söyleyen Memiş, yatırımcıları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Citigroup'un altın tahminlerini yükseltmesinin, altın piyasasındaki iyimserliği pekiştirdiğini belirten Memiş, önümüzdeki üç ay ve altı ila on iki ay için öngörülen altın fiyatlarının da yatırımcılar için önemli bir referans olduğunu söyledi.