Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mart ayı içerisinde yaşlı ve engelli vatandaşların hesaplarına toplamda 4,8 milyar Türk Lirası tutarında aylık ödemenin yapıldığını duyurdu. 

Aylıkların detayları

Bakan Göktaş, yapılan ödemeler kapsamında yaklaşık 2,6 milyar TL yaşlı aylığı ve 2,2 milyar TL engelli aylığı olmak üzere, toplamda 4,8 milyar TL tutarında ödemenin hesaplara aktarıdığını dile getirdi.

Sosyal yardımlar

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin topluma tam ve etkin bir şekilde katılımını sağlamak ve bağımsız bir yaşam sürdürebilmelerine olanak tanımak için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda destek verdiklerini belirtti. 

Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi

Yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik destekler

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çeşitli programlar geliştirdiklerini ve bu ödemelerin, devletin sosyal destek politikalarının bir yansıması olduğunu ifade etti. Ödemelerin tüm hak sahiplerine hayırlı olması dileğinde bulunarak, devletin sosyal yardım çabalarının devam edeceğinin de altını çizdi.