Süper Lig hakemi Yasin Kol ile yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel, "Hakemler dosyası" soruşturmasında emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 5 Ekim 2026'da tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Kol hakkında şike ve teşvik primi, Erel hakkında ise resmi belgede sahtecilik suçlaması bulunuyor.
Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Bürosu yürütüyor. Dosyada bazı şüpheliler yönünden eziyet, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçlarına ilişkin inceleme sürüyor.
Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi
Gözaltında bulunan Yasin Kol ile Göktuğ Hazar Erel'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı. İki hakem daha sonra adliyeye götürüldü.
Savcılık işlemleri sonrasında Yasin Kol, şike ve teşvik primi suçlaması kapsamında tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Göktuğ Hazar Erel için ise resmi belgede sahtecilik suçlaması kapsamında tutuklama talep edildi.
Dosyadaki iki hakeme ilişkin suçlamalar şöyle:
- Yasin Kol: Şike ve teşvik primi
- Göktuğ Hazar Erel: Resmi belgede sahtecilik
Hakem atamalarına ilişkin yazışmalar dosyaya yansıdı
Soruşturma kapsamında Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu ile Yasin Kol arasında geçtiği değerlendirilen hakem atamalarına ilişkin yazışmalar da ortaya çıktı. Mesajlarda Kol'un, kendisinin de yer aldığı bir listeyi Gündoğdu'ya gönderdiği belirlendi.
Yasin Kol, yazışmalarda Ferhat Gündoğdu'ya şu mesajı gönderdi:
"Başkanım sizde nasıl uygun görürseniz"
Devam eden mesajlarda bazı hakem isimlerinin değerlendirildiği görüldü. Ferhat Gündoğdu'nun Kol'a şu soruyu yönelttiği tespit edildi:
"Başka kim olabilir?"
Yasin Kol'un buna "Erkan Engin olsun başkanım" yanıtını verdiği, ardından "Özgür Yankaya olsa daha iyi olur başkanım" ifadesini kullandığı belirlendi. Kol'un daha sonra "Değişme şansımız varsa Özgür abi olsun" mesajını gönderdiği görüldü.
Yazışmaların devamında Özgür Yankaya için VAR görevlendirmesinin de konuşulduğu tespit edildi. Ferhat Gündoğdu'nun AVAR görevlendirmesi konusunda Kol'un görüşünü sorduğu aktarıldı.
Kol'un "Başkanım Atilla olsun" yanıtını verdiği, Gündoğdu'nun ise "Atilla var Özgür abi avar olsun" karşılığını gönderdiği belirlendi.
Soruşturmada daha önce 5 kişi tutuklandı
"Hakemler dosyası" kapsamında açık kaynak araştırmaları, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) çalışmaları, HTS incelemeleri, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitleri değerlendirildi. Bu çalışmalar sonucunda bazı MHK yöneticileri, hakemler ve gözlemcilerin suçla bağlantılı olabilecekleri değerlendirilmişti.
İstanbul, Ankara, Elazığ ve Manisa'daki adreslere düzenlenen operasyonlarda Ferhat Gündoğdu'nun yanı sıra Ferdi Karadoruk, Ahmet Şahin, Yunus Yıldırım, Sebahattin Şahin, Alican Sağlar ve Emre Kosif gözaltına alınmıştı.
Hakimlik, Ferhat Gündoğdu, Emre Kosif, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım ve Alican Sağlar hakkında tutuklama kararı vermişti. Sebahattin Şahin ile Ahmet Şahin için ise yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrol uygulanmıştı.
Soruşturmanın devamında Yasin Kol ile Göktuğ Hazar Erel de gözaltına alındı. İki hakem, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilerek tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi.





