Yaklaşık 6 yıldır Sami Ç.'nin ev sahipliğinde kiracı olarak oturan Aktay ailesinin, kira bedelinin 2023 yılı başında yeniden imzalanan sözleşmeyle 1.500 TL'ye çıkarılması sonucu anlaşmazlık başladı. Ev sahibi Sami Ç., kiracı çiftten evden çıkmalarını talep etti. Bu talep üzerine yaşanan tartışma 3 gün önce kavgaya dönüştü. Ev sahibi Sami Ç., eşi Tülay Ç. ve oğulları, Aktay çiftinin kapısına gitti.

Kapıda başlayan tartışma hızla büyüyerek kavgaya dönüştü ve kavgaya diğer aile üyeleri de dahil oldu. Kavgada, Burak Aktay, eşi Vildan ile babası Naci Aktay hafif yaralandı. Olayın ardından taraflar polis merkezine giderek birbirlerinden şikayetçi oldular.

Özel okulda İranlı öğretmenden onlarca çocuğa cinsel taciz Özel okulda İranlı öğretmenden onlarca çocuğa cinsel taciz

Aktay çifti, Ereğli Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak ev sahipleri hakkında uzaklaştırma kararı almak için suç duyurusunda bulundu. Vildan Aktay, yaşanan olayı anlatırken, ev sahibi Tülay Ç.'nin sözleşmeleri olmasına rağmen eve emlakçı getireceğini söylediğini ve aralarında tartışmanın bu nedenle başladığını ifade etti. Ayrıca, Tülay Ç.'nin kendisini ve eşini darp etmeye çalıştığını ve polisi aradığını belirtti.