Bakanlığın kentsel dönüşümü teşvik amacıyla hayata geçirdiği Yarısı Bizden Kampanyası, şehir sakinlerinin oldukça ilgisini çekmiş durumda. Kampanyaya başvuran vatandaşlar, uzmanlar tarafından hazırlanacak olan keşif raporlarını ve sonrasında sürecin nasıl işleyeceğini büyük bir merak içerisinde bekliyor.

Bu kampanya kapsamında bakanlık uzmanları, başvuruda bulunan binalarla ilgili detaylı incelemeler gerçekleştirecek ve elde edilen veriler ışığında keşif raporlarını oluşturacak. Eğer raporlar binanın dönüştürülmesi yönünde bir karar doğrultusunda ise, katılımcılara taşınma ve kira yardımları sunulacak.

Dönüşüm süreci nasıl işleyecek?

Kampanyaya dahil edilen binaların dönüştürülme süreci ise oldukça şeffaf ve vatandaşların bilgisine sunulan aşamalardan oluşacak. Binanın kampanyaya gönüllü olarak dahil edilmesi kararı alındığı takdirde, bir protokol hazırlanacak ve proje, tasarım aşamasına geçilecek.

Taşınma ve kira yardımı konusunda ise; binanın dönüştürülme sürecinde, vatandaşlara 10 bin 500 lira taşınma desteği ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı sağlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular

Bakan Özhaseki’den kampanya açıklamaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, kampanyanın detaylarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Kampanyanın, sadece başlangıç aşamasında değil, inşaatın ruhsat işlemleri ve sonrasındaki aşamalarında da ‘yüzde 50+1’ uygulamasının devam edeceğini vurgulayan Bakan, “Önümüzdeki 1 ay içinde projenin işleyişini daha da netleştirmiş olacağız. İnşallah ilgili mevzuat da çıkmış olacak” dedi.

Bakan Özhaseki, kampanyanın aşamalarını, başvuru sayılarını ve süreç içerisinde ne gibi işlemlerin gerçekleştirileceğini detaylarıyla aktardı. Kampanya hakkında daha fazla bilgi ve gelişme, ilerleyen günlerde paylaşılacak.

Kampanya için başvuru şartları

Yarısı Bizden Kampanyası’na başvuru yapmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken başlıca şartlar arasında; binanın en az 15 yaşında olması, riskli yapı tespit raporunun bulunması ve binanın kat malikleri kurulu kararıyla kampanyaya katılma kararı alınması gibi maddeler yer alıyor. Ayrıca, kampanyaya katılabilmek için binanın yüzde 50+1 oranında katılım sağlaması gerekiyor.