CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay'a yönelik aldığı karara ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Özel, bu kararı "darbe girişimi" olarak nitelendirdi ve olağanüstü topladığı CHP TBMM Grubu ile konuyu değerlendirdi.

İşte Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar;

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Yargıtay'ın kararı Meclis'e, Anayasa Mahkemesi'ne ve Anayasa Mahkemesi'nin tüzel kişiliğine karşı bir darbe girişimidir.

Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusu başvurusu, akıldan, liyakatten, matematikten gerçekten kopuk bir karardır.

TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş'tan genel görüşme açarak bir adalet oturumu gerçekleştirmesini ve içinde bulunduğumuz adalet krizine TBMM'nin nasıl el koyacağına karar vermesini bekliyoruz ve talep ediyoruz.

Eğer genel görüşme teklifi reddedilirse CHP, adalet oturumunu Meclis'te sürdürecektir. Bütün milletvekilleri, Meclis kapansa da Meclisi terk etmeyecekler.

Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusu başvurusu, akıldan, liyakatten, matematikten gerçekten kopuk bir karardır.

Türkiye Barolar Birliği'nin bugünkü olağanüstü toplantısını önemsiyor, girişimlerini destekliyoruz. Sivil toplumun, meslek örgütlerinin yanındayız. Önlerinde olmamız gerektiğinde önlerinde olacağız.

Halkın mücadelesine karşı birer nefer olarak CHP'nin tüm fertleri olmaları gereken yerde olacaktır. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız.