Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği kararla birlikte kira bedelinin tespiti davalarında fazlaya ilişkin hakların saklı tutulamayacağına ve saklı tutulan bu hakla ilgili olarak ıslah talebinde bulunulamayacağına hükmedildi. Karara göre, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen bir davada mülk sahibi kiranın yeniden tespitini talep etti. Mahkeme, davanın bir kısmını kabul etti. Ancak davalı kiracı kararı temyiz etti ve Yargıtay kararı bozdu. Davanın yeniden Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gitmesiyle birlikte mahkeme, ilk kararında direndi. Kiracı tekrar temyiz etti ve bu kez Yargıtay Hukuk Genel Kurulu devreye girdi.

Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar... Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar...

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararında, kira bedelinin tespiti davalarında hükmün bir kira yılına ait kiranın ne olacağının belirlenmesi olduğu vurgulandı. Bu belirlemenin ise açık ve tam olması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, fazlaya ilişkin hakların saklı tutulamayacağına ve bu hakla ilgili olarak ıslah talebinde bulunulamayacağına da kararda yer verildi.