Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü

Türkiye'nin önemli davalardan biri olan Gezi Parkı davası, son gelişmelerle bir kez daha gündeme geldi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ile Can Atalay'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın mahkumiyetlerini onayladı. Ayrıca, 3 sanık hakkındaki hükümler ise bozuldu.

Karara göre, Osman Kavala, Türk Ceza Kanunu'nun 312/1 maddesi gereğince "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı ve Yargıtay, bu mahkumiyet hükmünü onayladı.

Ayrıca, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku gibi sanıklar da aynı suçtan 18'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı ve bu mahkumiyet hükümleri de Yargıtay tarafından onandı. Daire, Atalay ve Kahraman'ın Gezi Parkı eylemleri sürecinde provokatif paylaşımlar yaparak şiddet olaylarının tırmanmasına neden olduklarına dikkat çekti.

Ancak, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkındaki 18'er yıl hapis cezası kararı bozuldu. Yargıtay, bu sanıkların eylemlerini "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirdi ve mahkumiyet hükümlerini bozarak adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyelerine karar verdi.