Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davalarıyla ilgili önemli bir içtihat oluşturarak, "Kendini internette bekar olarak tanıtıp, farklı erkeklerin evine girip çıkmak ve bu erkeklerle cinsel içerikli fotoğraflar paylaşmak zinaya delalet eder" şeklinde bir karara imza attı.

Bir alkollü içki grubuna daha zam geldi! İşte yeni fiyatlar Bir alkollü içki grubuna daha zam geldi! İşte yeni fiyatlar

İçtihat Bülteni'nden alınan bilgilere göre, bu karar, bir boşanma davasıyla ilgili olarak alındı. Davada, kadın ve erkek avukatlar arasında çekişmeli bir süreç yaşanıyordu. Kadın avukat, erkeğin aşırı kıskanç olduğunu, fiziksel şiddet uyguladığını ve ilişkilerini zedelediğini iddia ederken, erkek avukat da kadının sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiğini ve ilişkileri sarsan davranışlarda bulunduğunu ileri sürdü.

İlk derece mahkemesi, tarafları eşit kusurlu sayarak boşanmalarına karar verdi. Ancak bu karar, temyiz edilerek Yargıtay'a taşındı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, dosyayı inceledi ve kadının davranışlarına odaklandı. Daire, kadının internet üzerinde bekar gibi davranıp farklı erkeklerle ilişkilere girdiği, cinsel içerikli fotoğraflar paylaştığı, sosyal medyada farklı isimlerle hesaplar açtığına dair delilleri değerlendirdi. Bu davranışların zinaya delalet ettiğine karar verdi.