Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması üzerine gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde, 16. turda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Akarca'nın 4 yıllık görev süresi dolmadan önce yeni başkanın belirlenememesi, Türkiye'nin yüksek yargı organlarından birindeki önemli bir değişimi geciktiriyor.

24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilen Akarca'nın görev süresi, 24 Mart itibarıyla sona erdi. Yüksek Mahkemenin yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri, 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitti.

Ancak, seçimlerin ilk 15 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oy alamadı. Bu nedenle, bugün 16. tur oylaması yapıldı.

Sonuçlara göre, Mehmet Akarca 109, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 88, ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı. Seçime katılım 318 olarak kaydedilirken, 4 boş oy kullanıldı ve 12 oy da geçersiz sayıldı.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine, seçime yarın 17. tur oylamayla devam edilecek. Ancak, seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.