Kredi kart sahiplerine uyarı geldi: Faiz oranları ve taksit sayısında değişiklik olacak mı? Kredi kart sahiplerine uyarı geldi: Faiz oranları ve taksit sayısında değişiklik olacak mı?

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez verdiği ihlal kararıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akarca, "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek." dedi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından karşılandı. Akarca, ziyaret kapsamında Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Akarca'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

"Anayasa Mahkemesiyle bu sadece son olayla ilgili olarak ortaya çıkmış bir problem değil. Yani aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek."

 Akarca, Vali Yiğitbaşı ile bir süre görüştü. Ziyarete Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkan Vekilleri Eyup Yeşil ve Adem Albayrak, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Doğan ve Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak da eşlik etti.