Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Riyad'da düzenlenen Süper Kupa krizine dair Habertürk'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mehmet Akif Ersoy'un hazırlayıp sunduğu 'Nedir Ne Değildir Özel' programına konuk olan Koç, Almanya'nın olmayışı üzerine Suudi Arabistan'ın seçilmesini "hatalı bir karar" olarak nitelendirdi.

Koç, kulüp olarak protokolün kendilerinde olmadığını ve süreç boyunca hiçbir bilgi almadıklarını öne sürdü. Ayrıca, federasyon ile bir firma arasındaki sözleşmeyi görmediklerini belirtti ve yapılan yazışmaların gizlilik gerekçesiyle reddedildiğini ifade etti.

Başkan Koç'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

 "Bizim elimizde protokol yok. Federasyona yazı yazdık, protokolü ve kriz sürecine dair yazışmaları talep ettik. Ancak bizimle federasyon arasında hiçbir anlaşma yapılmamış."

"Federasyon ile bir firma arasında yapılan sözleşmeyi görmemiş durumdayız. Aldığımız cevapta 'gizlilik' gerekçesiyle detayların paylaşılamayacağı belirtiliyor."

 "100. yılımızda Suudi Arabistan'ın seçilmesi hatalı bir karar oldu. Almanya seçeneği ortadan kalkınca, Suudi Arabistan'ın doğru bir tercih olduğunu düşündük, ancak yaşayarak öğrendik ki bu karar hatalıydı."

 "Yurt dışında oynanması durumunda yabancı hakem talebimiz oldu. Federasyon bu öneriye olumlu baktı, ancak rakip takım karşı çıktı."

Erdoğan: 6-8 Ekim olaylarını kimse meşru gösteremez Erdoğan: 6-8 Ekim olaylarını kimse meşru gösteremez

Koç, yaşanan sürecin kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, amatörce yönetilen bir iletişim operasyonuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Ayrıca, Suudi Arabistan tercihindeki nedenler arasında Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi olası tansiyonun düşük tutulması ve yabancı hakem kadrosu ihtimalinin etkili olduğunu açıkladı.