Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

Nurdağı Belediye Başkanı olarak görev yapmış olan eski başkan, Tarsus Adliyesi'ne teslim oldu. Ökkeş Kavak adlı eski başkan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanarak suçlamaları reddetti. Ancak mahkeme, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak Kavak'ın tutuklanmasına karar verdi.

Nurdağı ilçesinde yaşanan Emek Apartmanı faciasıyla ilgili olarak, Kavak da dahil olmak üzere toplam 3'ü tutuklu 9 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Bu dava kapsamında tutuklanan Kavak, görevinden uzaklaştırılmıştı.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu bulunan Kavak'ın tahliyesine itiraz etmiş ve üst mahkeme olan Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi, bu itirazı değerlendirerek 30 Ocak'ta sanıklar hakkında tutuklama kararı vermişti.