Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin halkının ve işgal altındaki toprakların zulmün pençesinde olduğunu belirtti. İsrail'in saldırıları sonucunda 30 bini aşkın masum Filistinlinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Bahçeli, bölgedeki insani felaketin artık tahammül sınırlarını aştığını ifade etti.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

İsrail'in Filistinlilere karşı insan haklarını yok sayarak hayat ve varlık haklarına saldırdığını dile getiren Bahçeli, soykırım trajedisinin son bulması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, 11 Mart 2024'ten itibaren başlayacak ramazan ayında kalıcı ve kesin bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin bu süreçte öncü rol oynaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, 10 Mart 2024'ten itibaren "Barış Projesi"nin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bahçeli, Türkiye ve İslam ülkelerinin ortak iradeyle hareket etmesi gerektiğini belirterek, dökülen kanların durması ve Gazze'nin yeniden imarı için dünyaya tavır koyması gerektiğini belirtti.

Gazze'ye yapılan yardımlara da değinen Bahçeli, temel insani ihtiyaçların karşılanması için seferberlik ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, toplumsal dayanışmanın Ramazan ayında güçlenmesini dileyerek, eskiden var olan ahlaki safiyetin ve toplumsal duyarlılığın bireyselleşmesinin sorunları artırdığını ifade etti. Kur'an-ı Kerim'in Cuma Suresi'nin 11. ayetinin bu durumu doğruladığını belirten Bahçeli, kişisel servetin biriktirilmesi yerine infak yoluyla toplumun iyiliği için paylaşımın önemli olduğunu vurguladı. Toplumsal çarpıklıkların önüne geçmek için dayanışma çağrısı yapan Bahçeli, zor durumda olanlara yardım eli uzatılması, iyilik ve adalet için birlik olunması gerektiğini söyledi. Zekat, fitre ve sadakaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını vurgulayan Bahçeli, "Allah bes, baki hevestir. Galip olan yalnızca Allah'tır. Zalimlerin ve zulümlerin sonu perişanlıktır" dedi.

Türk ve İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Bahçeli, "Allah'tan insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını niyaz ediyor, tutacağımız oruçların ve yapacağımız duaların kabulünü diliyorum" ifadesini kullandı.