Kırıkkale’de yürütülen “irtikap” soruşturması kapsamında Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, İçişleri Bakanlığı tarafından tedbiren görevden uzaklaştırıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Sungur’un 22 Eylül 2025 tarihli tutuklama kararı üzerine, Anayasa ve Belediye Kanunu hükümleri çerçevesinde geçici tedbir kararı alındı.
Sungur ile birlikte soruşturma kapsamında 5 kişi tutuklanırken, bazı şüpheliler gözaltına alınmış, bazıları ise serbest bırakılmıştı. Soruşturma, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütüldü.
AK Parti, Sungur hakkında ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk kararı aldı. Daha önceki operasyonlarda eski Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve bazı eski yöneticiler de gözaltına alınmış, bir kısmı tutuklanmıştı.




