Günümüzde öğrenciler tarafından oluşturulan "itiraf sayfaları" hızla yayılıyor ve bu sayfaların çocuklar üzerinde olumsuz etkileri artıyor. Birçok bu tarz sayfada çocuklar, arkadaşlarının özel sırlarını ifşa ediyor, yalanlar yayıyor ve hatta gizlice çekilmiş fotoğrafları paylaşıyor. Bu durumun yol açtığı dedikodular nedeniyle birçok çocuk zorbalığa uğruyor.

Altınbaş Üniversitesi Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu, bu "itiraf sayfalarını" siber zorbalık türü olarak değerlendiriyor ve gençlerin bu platformlarda kendilerini zor durumda bulduklarını ve ruhsal zorluklar yaşadıklarını belirtti.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Çakıroğlu, bu sayfalarda hedef alınan kişilere yönelik korkutucu ve utandırıcı içeriklerin paylaşıldığına dikkat çekiyor ve aileleri ile okulları bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Dijital dünyanın mahremiyet ve sınırları ortadan kaldırdığını ve kontrolsüz fotoğraf ve video paylaşımlarının çocuklar ve gençler için ciddi riskler taşıdığını belirtiyor.