Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binasının 6 Şubat'ta meydana gelen depremde çökmesi sonucu en az 72 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak, eski Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Depremden önce, binanın depreme karşı dayanıksız olduğuna dair hazırlanan projeye Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmediği ve ödenek ayrılmadığı ortaya çıkmıştı. Hastanenin başhekimlik görevini yürüten Prof. Yunus Doğramacı, binanın dayanıksız olduğunu ve yeni bina yapılması için beş kez dilekçe yazdığını açıklamıştı. Ancak eski İl Sağlık Müdürü Hambolat'ın "Tepki çeker. Burada esnaf var. Siyasetçiler var. Kapatırsak sıkıntı olur" dediği ve ödenek talebinin bakanlığa bildirildiği halde ödenek ayrılmadığı belirtilmişti.

Başsavcılığın yakalama kararı çıkardığı isimler arasında Mustafa Hambolat, Prof. Yunus Doğramacı ve Nihat Kılıçlar bulunuyor. Olayın ardından, hastanenin yıkılan binasının karşısındaki eczanelerden bazılarının AK Parti'ye yakın isimlere ait olduğu da ortaya çıkmıştı.