TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Van'daki atletizm takımında 6 genç kadın sporcu, antrenörleri rehberliğinde yoğun bir çalışma süreci sonucunda pek çok madalya elde etti. Son olarak, 11 Şubat'ta Isparta'da düzenlenen Okullar Arası Türkiye Kros Şampiyonası'nda Genç Kadınlar 3000 metre yarışında takım olarak Türkiye şampiyonu oldular. Bu başarılarıyla, 10-14 Mayıs tarihleri arasında Kenya'nın başkenti Nairobi'de gerçekleşecek olan Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.

AA'nın haberine göre; Tuşba Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Esen, eski bir atletizm milli takım antrenörü olduğunu ve şu anda takımı yönlendirdiğini belirtti. Kazanılan başarıların takım çalışmasının bir sonucu olduğunu vurgulayan Esen, şunları söyledi: "Sporcularımızın çoğu, öğretmenleri ve antrenörleri tarafından keşfedildi. Hepsi aynı okulda eğitim alıyor ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün atletleridir. Planlı bir şekilde çalışıldığında başarı kaçınılmaz olur. Kenya'da düzenlenecek olan şampiyonaya hazırlanıyoruz. Türkiye şampiyonasında ikinci olan takıma 46 puan fark atarak şampiyon olduk. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

Milli takım antrenörü Münir Akkoyun, başarıları geleneksel hale getirerek Türkiye'yi uluslararası alanda temsil etmek istediklerini belirterek şunları ekledi: "Diğer takımlardan farkımız, sporcularımızın tamamının ilimizden olması ve altyapıdan yetişmeleridir. Uzun bir süre boyunca büyük çaba sarf ederek bu noktaya geldik. Dünya Liseler Arası Kros Şampiyonası için antrenmanlarımız sürüyor. Amacımız, milli takıma başarılı sporcular kazandırmak."

Atletizme, dünya şampiyonu ablası Nevin İnce sayesinde başladığını dile getiren İran İnce ise şunları söyledi: "Ablamın izinden giderek başarılar elde etmek istiyorum. Ablam Okullar Arası Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. Biz de Kenya'dan dereceyle dönmek istiyoruz."