Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için aday belirleme sürecinde yapay zeka teknolojisini kullandıklarını açıkladı. CHP'de 14 Aralık'ta başlayan ve 12 Şubat'ta büyük ölçüde tamamlanan aday belirleme sürecine ilişkin bilgiler veren Özel, 2019'daki yerel seçim dönemine kıyasla 25 kat daha fazla anket yapıldığını belirtti.

Özgür Özel, CHP içerisinde beş kişilik profesyonel bir ekip oluşturduklarını ve merak ettikleri konuları ankete yansıtarak elde ettikleri verileri değerlendirdiklerini ifade etti. Toplamda 16 anket firması ile çalıştıklarını ve bu firmalardan sekizi yapay zeka teknolojisini kullandığını dile getiren Özel, yapay zeka teknolojisinin aday belirleme sürecinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Yapay zeka teknolojisinin nasıl kullanıldığını açıklayan Özel, örneğin ankette sorulmayan bir ismin sıkça telaffuz edilmesi durumunda yapay zekanın bu ismi anket içerisine eklemeyi önerdiğini ve bu eklenen ismin ankette birinci çıkabildiğini aktardı. Ayrıca, niteliksel görüşmelerde adayların sorunlarına yönelik cevaplardan hareketle adayların sloganlarını belirlediklerini ve kampanya stratejilerini oluşturduklarını ifade etti.