Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan uyarıların ve sarı kod duyurusunun ardından, Ankara'da yoğun yağışlar yaşandı. Öğle saatlerinde yoğunlaşan yağışlar, caddeleri ve sokakları neredeyse göle çevirdi.Havanın ani değişimi karşısında hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, en yakın kapalı alanlara sığındı ve yağışın geçmesini bekledi.

Selin Korkutan Boyutları: "Arabamı Resmen Yüzdürdüm"

Yağışların yol açtığı sel, bir vatandaşın otomobilini sürükledi. Vatandaş, otomobilini ağaca bağlamak için ip aradı ve bu durum selin tehditkar boyutlarını gözler önüne serdi.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Taksici Uğur Döver, kırmızı aracını ağaca bağladıktan sonra, "Kırmızı araç park halindeydi. Suyun fazlalığıyla tekerler havalandı, ortaya kadar geldi. Arabanın sahibi, çevre araçlara zarar vermemesi için buraya bağladı. Araba orada sabit kaldı. Resmen yüzdü yani. Mansur başkanımızın sayesinde resmen yüzdü, Allah razı olsun ondan. Şehrimizle güzel ilgileniyor." şeklinde konuştu.

Ankara Valiliği'nden Önemli Uyarı: Sağanak Yağış Devam Ediyor

Ankara genelinde uzun süre boyunca devam eden sağanak yağışlar bir süre daha sürecek gibi görünüyor. Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı bir duyuru ile yarın şehir genelinde 13.00 ile 21.00 saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın ilimiz genelinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.