Dünyada altın yatırımcıları, altının yatay seyri sebebiyle çok kazanmazken Türk lirasındaki değer kaybı ve dövizdeki yukarı yönlü hareketlenmeler altını da etkiledi. Altın, Türkiye'deki yatırımcısının yüzünü güldürdü. Gram altın, 1 Ocak'tan bugüne kadar yüzde 46 kazandırmış durumda. Bu oran ile birlikte yılbaşından bugüne en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu.

Türkiye'de yaşanan enflasyon Türk lirasının değerini düşürürken altın yüzde 46'lık artış ile enflasyondan en yüksek derecede koruyan yatırım aracı oldu. onu yüzde 41,75 ile euro takip etti. Dolar yüzde 39,39 artış gerçekleştirdi.

UZMANLARDAN ALTIN İLE İLGİLİ TÜYOLAR

İslam Memiş: "Yılın ilk yarısında Yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yıla 1.106 TL seviyesinden başlayan gram altın yüzde 46 artışla bugün 1618 TL seviyesini gördü. Gram altında yılsonuna kadar 1.750- 1.800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum. kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir" diye konuştu.

A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde! A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde!

altin-NgEa_cover

Mehmet Ali Yıldırımtürk: "Yılın kalan yarısında yine yatırımcısını yüzünü güldürmeye devam edecek gram altında yılsonuna kadar 1.750- 1.800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var. Dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir. Özellikle 24 TL karşılığı dikkat edilmeli. Yılın kalan sürecinde ons tarafını takip edeceğim altının ons fiyatı 2000- 2.250 dolar seviyesine kadar yükselebilir. Yılın ilk yarısında dolar TL kurudan destek gören gram altın yılın kalan yarısında olsa altından destek görmesini bekliyorum." dedi.

altin-1-1

Şirin Sarı: "Gram altın yeni rekorlar kırarken, global tarafta dolar endeksinin güçlü duruşu ile ons altında kararsız bir seyir izliyoruz. Teknik olarak; gram altında 1550 - 1650 TL bandının içinde kaldıkça yatay hareketi takip edeceğiz. 1550 TL altında alım fırsatı doğabilir. 1650 TL üzerine ise çıkmak için zorlanabilir. Ons altında ise satış baskısının devam ettiğini unutmayalım. Tüm bunlar gram altında suların bir süre daha dalgalı olmasına yol açabilir." diye yorum yaptı.

altin-tabhini-IPCw_cover

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi